miercuri, mai 22, 2024
AcasăȘtiriCultură și sportGustul Moldovei la Berlin

Gustul Moldovei la Berlin

Republica Moldova participă la cea mai mare expoziție de turism din lume „ITB Berlin 2024”.

03.06.2024

Prima expoziție „ITB Berlin”, sau „International Tourism Exchange”, a avut loc în 1966. Apoi, la ea au participat 250 de reprezentanți ai industriei turismului din cinci țări: Germania, Brazilia, Guineea, Egipt și Irak. Anul acesta, al 57-lea Forum de Turism de la Berlin găzduiește aproximativ 10 mii de companii din 180 de țări.

Industria turismului din Moldova este reprezentată la ITB Berlin 2024 cu un singur stand, la care sunt prezenți oficiali ai autorităților centrale și locale, asociații profesionale de turism, agenții de turism, hoteluri și pensiuni, crame și companii aeriene.

Astăzi, 6 martie, la standul Moldovei din capitala Germaniei va avea loc evenimentul de rețea „Wine oclock”. Vizitatorii vor putea nu numai să afle despre oportunitățile turistice ale Moldovei, ci și să încerce vinurile moldovenești de la Milleștii Mic, Cricova și cramele Chateau Purcari, Chateau Vartely și Crama Kislov.

Să reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie 2024, 9 producători agricoli moldoveni au reprezentat țara la Berlin la expoziția și vânzarea produselor agricole „Săptămâna Verde Internațională”. Și la începutul lunii februarie a acestui an, în capitala Germaniei a avut loc o expoziție internațională de specialitate „Fruit Logistica”, la care au participat 17 producători și exportatori de fructe din Moldova.

Anterior, am mai relatat despre Expoziția Internațională „Turism & Travel Expo”, care a avut loc în perioada 16-18 februarie 2024 la centrul expozițional „Moldexpo” al capitalei, precum și despre participarea reprezentanților Republicii Moldova la Târgul Internațional de Turism. la Varșovia, care a avut loc în noiembrie 2023.

Articole populare

Articole populare