miercuri, mai 22, 2024
AcasăȘtiriDigitalDreptul de a lucra de la distanță pentru rezidenții IT

Dreptul de a lucra de la distanță pentru rezidenții IT

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat în prima lectură proiectul de modificare a "legii cu privire la parcurile Tehnologiei Informației".

Scopul acestor schimbări este de a păstra afacerile companiilor IT din Moldova, precum și de a reloca legal rezidenții străini în țara noastră care, dintr-un motiv sau altul, nu își pot continua activitățile în țara de locație. Proiectul de lege prevede extinderea tipurilor de activități permise în parcurile tehnologiei informației. În plus, se propune extinderea surselor de finanțare pentru parcurile IT și obligarea rezidenților să fie supuși unui audit fiscal anual.

Moldova IT Park a fost deschis la 1 ianuarie 2018. În prezent, are peste 1.200 de rezidenți activi din 39 de țări, inclusiv 187 de companii cu capital străin. Numărul de angajați ai Moldova IT Park depășește 15 mii. Această ramură a economiei orientată spre export are un impact pozitiv asupra balanței comerciale a țării. În acest an, volumul vânzărilor locuitorilor parcurilor IT din Republica Moldova a depășit 7,5 miliarde de lei, ceea ce reprezintă cu 49% mai mult decât în anul precedent.

Articole populare

Articole populare