miercuri, mai 22, 2024
AcasăȘtiriEconomie și finanțeDragă Netflix moldovenesc

Dragă Netflix moldovenesc

Serviciul american de streaming a publicat statistici privind costul conexiunii în diferite țări ale lumii.

03.01.2024

Serviciul digital, care vă permite să vizionați sau să descărcați filme și seriale TV prin abonament, costă 10,76 dolari pe lună în Moldova. La fel ca în România și Belarus. În Ucraina, conectarea la Netflix costă 8,07 USD.

Dintre cele 244 de țări în care Netflix este disponibil, Elveția are cel mai scump abonament lunar la 21,48 USD. Urmează Danemarca, Irlanda și SUA (16,46 USD până la 15,49 USD). Cel mai mic cost al Netflix este observat în Pakistan (2,82 USD), Turcia (3,38 USD) și Argentina (3,57 USD).

Costul conectării la Netflix în diferite țări depinde de mulți factori – puterea de cumpărare a consumatorilor, concurența pe piață din partea altor servicii de streaming, taxe mari de licență pentru conținut și fluctuațiile cursului de schimb.

Pe baza tuturor acestor lucruri, mai ales ținând cont de concurența serioasă de pe piața rețelelor de televiziune cu plată, costul Netflix în Moldova ar trebui să fie semnificativ mai mic. Astfel, un abonament lunar la platforma americană de streaming HBO („Home Box Office”), deținută de Warner Media, este de 4,99 dolari în țara noastră.

Am scris anterior că, potrivit publicației românești digi 24.ro, prețurile la bunuri și servicii în Moldova sunt în medie cu 30% mai mari decât în ​​România din cauza inflației duble și a perturbării lanțurilor de aprovizionare.

Articole populare

Articole populare